Flight Checkers Cargo

Omschrijving: De flight checkers maken deel uit van het Flight Operations Team van onze klant. De flight checkers zijn verantwoordelijk voor de coördinatie van de vluchtafhandelingen van een airline bij de afhandelingsposities van een of meerdere passagiersvliegtuigen voor de vracht bestemd of afkomstig van opdrachtgever. Zij zorgen voor een efficiënte doorvoer van zowel de binnen komende als de uitgaande vracht.

De flight checkers zorgen voor het volgende,

- De juiste communicatie en hulp middelen worden meegenomen om de taak efficiënt uit te voeren.
- Zij zorgen voor een goede communicatie met de supervisor van de vluchtafhandeling en de eigen transport rijder(s).
- Voor de vlucht afhandelingen de instructies / bijzonderheden in ontvangst worden genomen van cargo office. Hierbij zijn de volgende documenten van belang, vrachtafsluitingen (Finals) van de export vluchten , de import check manifesten voor de binnenkomende vluchten en SWAP/QRT/TRN gegevens.
- Voor de binnenkomende vlucht checken of een douane scan-opdracht is ontvangen.
- Bij het opmerken van verschillen in de informatie, zoals hierboven vermeld, wordt contact opgenomen met Cargo Office.
- Voordat de vliegtuigen op de afhandeling posities arriveren dat er voldoende materieel aanwezig is om de binnen komende ULD’s met vracht op te plaatsen.
Zowel vrachtdollies als bulk karren.
- Na aankomst van de vliegtuigen de vracht bestemd voor de loodsen in de juiste rijen en/of volgorde worden opgesteld. Vracht bestemd voor de douane-scan en de verschillende vrachtstations van elkaar gescheiden.
- De quick ramp transfer (QRT) ULD’s worden verplaatst van de binnenkomende naar de juiste uitgaande vlucht. De Airwaybills van de vracht bij een QRT op het juiste vliegtuig worden afgeleverd.
- De ULD’s (SWAP) worden verplaatst bij een tailswap, indien van toepassing. En dat daarbij de pouche met vrachtdocumenten op het juiste vliegtuig wordt afgegeven.
- Zij zorgen er voor dat de uitgaande vracht op tijd bij het juiste vliegtuig wordt opgesteld.
- Bij eventuele verstoringen van de af en aanvoer van de vracht adequaat en op tijd wordt in gegrepen.
- De binnenkomende vrachtdocumenten van boord worden gehaald en op de eerst volgende rit aan de vrachtrijder worden meegegeven naar het betreffende vrachtstation.
- De uitgaande vrachtdocumenten in de cockpit worden overhandigd aan de captain, en daarbij de eventuele Notoc wordt ondertekend.
- Na de vluchtafhandelingen al het leeg gekomen materieel van de afhandelings-posities worden afgevoerd naar de vaste opstel posities op de buffer.
De flight checker heeft een aantal administratieve taken. Voor de facturatie verstuurt de flight checker de volledig ingevulde “Airline Operation Overview” aan accounting na elke flight check.
Voor de ULD’s die direct bij de vlucht(en) wordt opgehaald door andere afhandelaar en de BUP ULD’s die direct naar vrachtagenten gaan, wordt door de flight checker het ULD systeem bijgewerkt.
Naast het werk als flight checker verricht de flight checker administratieve taken op de flight operations afdeling. In het geval van extreme drukte op een andere afdeling kan de flight checker worden gevraagd om te ondersteunen.

Plaats: Schiphol

Sector: Transport / Luchtvaart

Niveau: MBO











Code



 
goto E-Smart.nlgoto Beheren